Logo CeeGee

Stumpfl Gebruikers Groep

Speciaal voor de gebruikers van Wings Platinum... 

Op deze pagina treft u verwijzingen aan, die vooral relevant zijn voor leden van de Stumpfl Gebruikersgroep (SGG). En voor hen die dat willen worden.

De SGG is in Nederland de grootste merkgebonden vereniging van wat vroeger "dia-overvloei" genoemd werd.
De meer actuele benaming hiervan is het maken van multi-media-presentaties.
Daarbij wordt gebruik gemaakt van foto's, video, muziek en geluiden om een doelgerichte presentatie te maken.
Doelgericht, dat kan zakelijk zijn (zoals een bedrijfs- of productpresentatie), maar zeer zeker ook als vorm van vrijetijdsbesteding om vakanties, evenementen of andere ideeën te presenteren. Voor vertoning in de eigen huiskamer, maar ook voor vertoning op andere locaties aan vele soorten publiek.
De vereniging organiseert jaarlijks vier bijeenkomsten om elkaars producties te bespreken, voorlichting te geven over nieuwe mogelijkheden van de gebruikte software en de leden te stimuleren bij het uitvoeren van deze fascinerende activiteit.

Uiteraard kunnen verschillende delen hiervan ook van belang zijn voor andere foto-hobbyisten, zoals de leden van de NVBG (Nederlandse Vereniging voor Beeld en Geluid).
De Stumpfl Gebruikersgroep heeft uiteraard ook een eigen website.


GebruikersGalerij
De actuele bestanden van de GebruikersGalerij kunnen opgehaald worden op de website van de Stumpfl Gebruikersgroep. Deze bestanden zijn te vinden op het afgeschermde deel van de website.

PC-beschrijving
Bijna elke moderne PC is geschikt voor gebruik met Wings en Wings Platinum.
Maar "geschikt" is niet altijd hetzelfde als "zeer geschikt" of "ideaal".
Op de site van de firma AV Stumpfl staat een document, waarin (in het Duits) beschreven staat welke onderdelen goed of niet goed zijn voor een Wings-PC.

Op basis van deze tekst, en mijn persoonlijke ervaring bij het samenstellen van PC's voor gebruik met Wings (Platinum), houd ik zelf al een aantal jaren zo'n beschijving bij. In het Nederlands uiteraard. Deze beschijving heb ik al aan vele mensen gezonden die een PC voor gebruik met Wings Platinum willen kopen of samenstellen.

Deze beschrijving, in pdf-formaat, kunt u hier lezen. U moet dan wel beschikken over een programma om pdf-bestanden te kunnen bekijken. Zelf gebruik ik hiervoor de Foxit-reader. Deze is aanmerkelijk compacter en sneller dan de Acrobat Reader van Adobe. Een link naar de Foxit-reader kunt u vinden op de download-pagina op deze website.

Als u deze beschrijving niet op het internet wilt raadplegen, maar op uw pc wilt bewaren, klik dan met de rechter muisknop op de link, en kies voor "doel opslaan als...".


Tips
Heb je zelf een tip voor de andere Stumpfl-gebruikers, of dia-hobbyisten in het algemeen, publiceer deze dan op het HDAV-Forum van de Stumpfl Gebruikersgroep.
© Cuno & Gerda Wegman - CeeGee fotografie