Logo CeeGee

Download

Handige programma's en bestanden... 

ShowStarter

ShowStarter is een klein programma waarmee op eenvoudige wijze een menu gepresenteerd kan worden voor het vertonen van AV-series.

Het programma is niet beperkt tot het vertonen van AV-producties. Feitelijk kunnen alle soorten bestanden hiermee gepresenteerd worden.

Deze versie (1.2.7) bevat weer enkele leuke nieuwe mogelijkheden, die uitgebreid beschreven staan in de handleiding.

Reacties en suggesties voor uitbreidingen zijn altijd welkom.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Downloaden en uitproberen. Het kost geen geld, hooguit een beetje tijd om er mee te experimenteren.

Downloadlink (zip-bestand): ShowStarter

Huidige versie: 1.2.7 (19-10-2023)

Het zip-bestand bevat het programma plus een handleiding (Nederlands & Duits).

Die Zip-Datei enthält das Programm und die Anleitung (Niederländisch & Deutsch).

Vragen, wensen of reacties:
E-mail: showstarter (at) ceegee.nl
FotoKaartKopie (FKK)

Met behulp van dit programma is het mogelijk om de foto's en video's van een geheugenkaartje van een camera eenvoudig te kopiëren naar de harde schijf.

Daarbij worden de bestanden automatisch per opnamedatum in een afzonderlijke map gezet. Per datum kan een beschrijving worden ingevoerd.

De bestanden kunnen tijdens het kopieëren hernoemd worden om unieke en herkenbare namen te krijgen. ook kunnen de gekopieerde bestanden direct 'read only' gemaakt worden, om deze extra te beschermen.

Downloadlink (zip-bestand):
FotoKaartKopie (FKK)

Huidige versie:
1.0.16

Het zip-bestand bevat het programma plus een handleiding.

Vragen, wensen of reacties:
E-mail: FKK(at)ceegee.nl

wDiaDoos
DiaDoos voor Windows. Dit programma is door mij geschreven om een eenvoudige administratie van dia's en foto's bij te kunnen houden.
Het is ook mogelijk om gegevens van andere verzamelingen vast te leggen.

Tegenwoordig is het gebruik van wDiaDoos gratis. Om de belemmering van de download-versie (invoer van maximaal 200 gegevens) op te heffen is nog wel een "key-bestand" nodig. Dit bestand stuur ik u graag toe, als u een mailtje met uw naam stuurt naar wdiadoos(at)ceegee.nl.
Een installatiehandleiding kunt u hier downloaden.

De huidige versie is 0.18e.

Een andere rekenmachine
Een eenvoudige rekenmachine. Maar wel voorzien van veel mogelijkheden, waaronder 26 geheugens, waarin resultaten of berekeningen (formules) kunnen worden opgeslagen.
De invoer heeft plaats middels een tekstregel, waardoor teruglezen en wijzigen van de uitgevoerde berekening makkelijk mogelijk is. Bovendien worden de laaste 20 berekeningen onthouden (ook als de rekenmachine afgesloten wordt).
Deze rekenmachine is freeware: u mag het programma gratis gebruiken en verspreiden!
De huidige versie is 2.0.0.4.

CD-print
Programma, oorspronkelijk bedoeld om afbeeldingen af te drukken op etiketten voor cd's en dvd's, voor inlegkaarten van cd- en dvd-doosjes.
Tegenwoordig ook geschikt voor het afdrukken van 2 of 4 foto's op 1 vel A4 en voor het direct bedrukken van printbare cd's en dvd's (met een printer die daarvoor geschikt is).
Ook dit programma is freeware: downloaden en gebruiken dus!
De huidige versie is 2.08.

MapMaker
Voor het maken van een website had ik een programma nodig om van een afbeelding een HTML-map te maken: een plaatje waarin je op verschillende plaatsen kunt klikken om evenzovele doelpagina's te bereiken.
Ik kon echter geen (gratis of goedkoop) programma vinden dat aan mijn wensen voldeed. Daarom heb ik daar zelf maar een programma voor gemaakt.
En omdat ik denk dat meer mensen behoefte zouden kunnen hebben aan deze functionaliteit, stel ik dit programma weer graag beschikbaar.
Ook dit programma is freeware: downloaden en gebruiken dus! Ik zou het wel fijn vinden van u een bericht met link te krijgen als u een site gemaakt heeft waarbij u gebruik gemaakt heeft van MapMaker.
De huidige versie is 1.0.0.3.
© Cuno & Gerda Wegman - CeeGee fotografie