Logo CeeGee

Links voor AV-fotografen

Misschien ook voor u interessant... 

Wat kun je doen met foto's
Wij gebruiken onze foto's als basis voor het maken van (kleine) multi-media-presentaties. In de tijd van de "echte" dia's droegen die de mooie naam diaporama's. In de moderne digitale tijd worden dit HDAV-producties genoemd (HDAV = High Definition Audio Visual). Hierbij kan gebruik gemaakt worden van foto's, video's, muziek, live-geluiden en ingesproken tekst. Ook koppeling naar zaalverlichting en andere apparatuur behoort tot de mogelijkheden.

Daarvoor maken we gebruik van het programma Wings Platinum, afkomstig van de Oostenrijkse firma AV Stumpfl.
De importeur en distributeur voor Nederland is NDS / AV Stumpfl Nederland, gevestigd in Houten.

We zijn niet alleen
Binnen Nederland zijn meerdere verenigingen en groepen actief op dit specifieke gebied:

de Nederlandse Vereniging voor Geluid- en Beeldregistratie (NVG)
De NVG organiseert regionale bijeenkomsten waar leden (en niet-leden) hun producties aan elkaar tonen en deze van opbouwende kritiek voorzien. Deze bijeenkomsten hebben in de meeste regio's maandelijks plaats.
Daarnaast worden jaarlijks de Nationale Wedstrijden georganiseerd.

de Stumpfl Gebruikersgroep (SGG)
De leden van deze vereniging komen vier keer per jaar bijeen om elkaars series te bekijken en diepgaand te bespreken. Hierbij komen met name de technische aspecten aan bod (hoe is het gereedschap toegepast om een gewenst resultaat te bereiken). Daarnaast wordt uitleg en instructie gegeven over de (steeds weer toenemende) mogelijkheden van Wings Platinum.

De SGG is binnen Europa de oudste en de grootste merkgebonden gebruikersgroep op dit gebied. Deze vereniging is opgericht door enthousiaste gebruikers van Stumplf-apparatuur bij de realisatie van diaporama's in overvloeitechniek. De SGG heeft ook actief meegewerkt aan de oprichting van de Duitse zustervereniging het Stumpfl Anwenderteam Deutschland.

Het meervoud van kennis is kennissen
Het uitwisselen van kennis is altijd een goed iets. Een forum is daarvoor een uitstekend hulpmiddel. Voor iedereen die bezig is met het maken van HDAV-producties zijn deze forums zeer interessant:
- het HDAV-forum van de Stumpfl Gebruikersgroep (SGG). De SGG is de grootste merkgebonden AV-hobby-vereniging van Nederland (en vermoedelijk van Europa). Via dit forum, en de bijeenkomsten, wordt intensief kennis tussen de leden uitgewisseld. Om het forum te gebruiken hoef je geen lid te zijn van de SGG.
- het Wings Platinum-forum van de de firma AV Stumpfl zelf. Dit forum is in basis Duitstalig, maar ook in het Engels kunnen vragen gesteld worden. Veel Nederlandse gebruikers maken intensief gebruik van de kennis die hier gedeeld wordt.
- het AV-forum van Joris Lange. Deze fotograaf, die zelf ook actief gebruik maakt van Wings Platinum, heeft dit forum opgezet om binnen Nederland de kennisdeling over dit mooie medium te ondersteunen.
© Cuno & Gerda Wegman - CeeGee fotografie